Datart možno zmení majiteľa, záujem má slovenský konkurent Nay

11.02.2014 Celý región

Praha 11. februára (TASR) - Medzi českými a slovenskými predajcami elektroniky sa schyľuje k výraznému preskupeniu síl. Najväčšia slovenská sieť Nay Elektrodom podnikateľov Petra Zálešáka a Jána Tomáša má totiž podľa niekoľkých dôveryhodných zdrojov denníka E15 záujem o kúpu českého reťazca Datart.

Firma Nay by prípadnou dohodou zabila dve muchy jednou ranou. Zbavila by sa významného konkurenta na Slovensku a zároveň by razantne vstúpila na český trh.

Nay ani skupina Darty, vlastník Datartu, sa k stavu rokovaní nevyjadrili. "Naďalej skúmame naše možnosti pre Datart v Českej republike a na Slovensku a stále očakávame, že budúcnosť tohto biznisu v rámci skupiny vyriešime ku koncu súčasného finančného roka," povedal iba hovorca Darty Simon Ward.

Záujem o akvizíciu v Česku prejavil Nay už na jeseň. Neuviedol, o akú spoločnosť by malo ísť, povedal však, že sa zameriava na reťazec s 30 predajňami a tržbami okolo 150 až 200 miliónov eur. To by zodpovedalo práve veľkosti Datartu.

Správy o chystanom predaji siete sa objavili v roku 2012. Minulý rok Darty potvrdila, že na pláne odísť z Česka a Slovenska naďalej pracuje. Jedným zo záujemcov o kúpu má byť aj doterajšie vedenie Datartu.
 

Vyberte región